Επιστολή του ΑΛ. ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ στον ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ που επιμελείτο στη Σμύρνη του Ιωνικού Πανεπιστημίου

Κωνσταντίνος Νίγδελης Γράφτηκε από τον 

(0 ψήφοι)

01

02

 

Α. ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη 7 Φεβρουαρίου 1922

Αγαπητέ Cestia,

       H Φρόσω έφθασε εδώ πριν δέκα μέρες. Φαίνεται γοητευμένη από την παραμονή της στη Σμύρνη και μας έφερε ένα σωρό καλά νέα από σας και τους άλλους γνωστούς μας εκεί. Εν τούτοις ένα λυπηρό γεγονός, που σίγουρα έχετε μάθει, την περίμενε εδώ. Πρόκειται για τον ξαφνικό και οδυνηρό θάνατο του Etionne Crestevich που μας έθλιψε όλους βαθιά. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για όλη την οικογένεια που έχασε όχι μόνο ένα τέλειο σύζυγο και πατέρα αλλά και έναν άξιο και πολύ ικανό άνθρωπο.

       Ξέρετε ότι ο Μάκης σπουδάζει στη Ζυρίχη και ότι του μένουν ακόμα δύο χρόνια, εκτός από το φετινό, για να τελειώσει τις σπουδές τους ως μηχανικός. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Λωζάνη, ο Μάκης γνώρισε μια Ρώσικη οικογένεια με το γιό της οποίας έκανε στενή φιλία. Αυτός ο νεαρός Ρώσος τον ακολούθησε στη Ζυρίχη, απ΄ όπου μετά από ένα χρόνο σπουδές στο Πολυτεχνείο, έφυγε για την Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Mass Institute of Technology του Κέιμπριτζ. Αυτός ο αποχωρισμός λύπησε βαθιά το Μάκη και τον έκανε να θέλει να πάει να βρει το φίλο του στην Αμερική.

       Μας μίλησε για τις προθέσεις του το καλοκαίρι. Του είπα όμως πως θα ήταν προτιμότερο να τελειώσει πρώτα τις σπουδές του στη Ζυρίχη και ότι στη συνέχεια θα είχε τον χρόνο να κάνει την πρακτική του στην Αμερική, μια χώρα με τεράστια βιομηχανική πρόοδο. Έδινα την έγκρισή μου να πάει εκεί υπό τον όρο να μην διακόψει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.

      Τα πράγματα έμειναν εκεί έως ότου έλαβα από τον πατέρα του νεαρού ρώσου μηχανικού ένα γράμμα στο οποίο μου εκθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι σπουδές στην Αμερική για τον Μάκη.

      Σας εσωκλείω αυτό το γράμμα και σας παρακαλώ να μου δώσετε τη γνώμη σας γι΄ αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι ο τρόπος που εσείς θα δείτε τα πράγματα θα είναι ο καλύτερος και θα επηρεάσει το Μάκη.

                                                                                                                                                           Δικός σας
                                                                                                                                                           Υπογραφή

 

Υ.Γ. Με χαρά σας πληροφορώ ότι η Φρόσω και τα παιδιά είναι θαυμάσια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %01 %465 %2018 %10:%Νοε
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σώκια - Sochia Π. Πρόσκοποι Π.Πολυκάρπου »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.