Παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Προσοτσάνης στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του Gotse Delchev

προσοτσανη-1928

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος του Gotse Delchev καλωσορίζοντας και δηλώνοντας  στους επισκέπτες τα εξής: 
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι επισκέπτες,
θα μου επιτρέψετε εκ μέρους του Δημάρχου μας να σας καλωσορίσω στην πόλη μας και στο ανανεωμένο Λαογραφικό Μουσείο του Gotse Delchev. Όλοι εσείς είστε μάρτυρες ότι με το ενοποιημένο πρόγραμμα, έχοντας την πρόθεση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Gotse Delchev – Προσοτσάνης, έχουμε υλοποίηση όλες τις εργασίες που είχαμε υποβάλει στο πρόγραμμα. Σήμερα ουσιαστικά θα κάνουμε τα εγκαίνια σε ένα όμορφο και ανακαινισμένο μουσείο το όποιο δεν θα το χαίρονται μονό οι κάτοικοι αλλά όλοι οι επισκέπτες του Gotse Delchev.
 
Για μας είναι ιδιαίτερη χαρά ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τους μακροχρόνια συνεργάτες μας από τον Δήμο Προσοτσάνης, φίλοι μας πλέον, με τους οποίους έχουμε ανάπτυξη πολύ βαθιές και μακροχρόνιες σχέσεις. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι από κοινού έχουμε υλοποιήσει διάφορα προγράμματα.         
 
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Προσοτσάνης κ. Παυλίδης Πέτρος:
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο για τα καλά του λόγια και να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο συνεχίζεται από το 2000 και φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Η  σύζευξη των λαών είναι θετική και ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε  και εμείς τα εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο Προσοτσάνης.      
                          
Στη συνεχεία η διευθύντρια του Μουσείου παρουσίασε τις εργασίες που εκτελέστηκαν με το πρόγραμμα “CULREG” και κατέθεσε πληροφορίες σχετικές με το κτήριο και τα εκθέματα του.
 
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες  για την άψογη και καλά οργανωμένη φιλοξενία προς τους εκπροσώπους του Δήμου Προσοτσάνης.
logos
/